maanantai 13. helmikuuta 2012

Ruokavaihto Day 1

Sain ruokavaihtoon jopa kaksi vastausta, eli yhden enemmän kuin uskalsin toivoa! (Jos joku haluaa vielä niin edelleen voi lähteä mukaan) Tällä viikolla testaillaan Hannan reseptejä, suurkiitos jo etukäteen :) Sormet syyhyten odotan viikon ''kohokohtaa'' pääsen kokeilemaan ihan uusia juttuja, mutta siitä lisää myöhemmin!
Etukäteen kerroimme onko allergioita tai ruokarajoitteita, näin Hanna tiesi olla laittamatta listalleni ykkösinhokeitani, eli makaronilaatikkoa ja kalapuikkoja ja itse karsin listasta oliivit pois. Osuin kuitenkin laittamaan sinne kanakeiton, josta Hannalle on jäänyt kouluajoilta kauhukuvia, mutta rohkeasti hän lupasi kokeilla sitä :)
Tänään tein ''Jauhelihasörsseliä'', sen kananmuna hieman mietitytti etukäteen, mutta ihan turhaan. Kaiken lisäksi tein sen naudan paistijauhelihasta, vaikka yleensä en kaupan jauhelihoja syö, silti nam!

400g jauhelihaa
n. 200 g vihanneksia(parsakaali, herne, maissi, paprika, ym)
1-2 kananmuna
1dl ohrahelmiä (riisikin käy)
(oliivi)öljyä paistamiseen
mausteita (suola, roasted garlic&pepper, chili explosion)


Ruskista jauheliha. Keitä samaan aikaan ohrahelmet kypsiksi. Lisää jauhelihan sekaan vihannekset,
kypsennä(ite käytän pakasteita). Lisää kananmuna, sekoita tasaisesti sekaan. Mausta. Lisää lopuksi
kypsät ohrahelmet ja sekoita.
Nauti sellaisenaan.

Itse ruskistin jauhelihan ja pilkoin sinne yhden sipulin sekaan. Koska hyllystäni ei löytynyt ohjeen mausteseoksia, laitoin Kotigastronomin valkosipulisuolaa ja KG:n Piri Piriä reilusti. Niiden lisäksi laitoin vielä mustapippuria ja chilimausteseosta. Ohrahelmiä ei ollut kaapissa, joten keitin riisiä. Jauhelihan sekaan pakastimesta löytyi pussi herne-maissi-paprikaa, tässä kuva ennen kananmunan lisäystä

Ensin meinasin sekoittaa kananmunien rakenteen rikki kulhossa, mutta kippasin ne sittenkin sellaisenaan suoraan pannulle. Tässä vaiheessa sekoittelin paistosta ja kananmuna kypsyi mukavasti sinne sekaan. Lopuksi kippasin seoksen pannulta riisikattilaan ja sekoitin koko komeuden. Sormet syyhysi kipata sekaan vielä jotain tuorejuustoa, mutta päätin että tällä viikolla ei sävelletä :D Ja hyvä niin, koska maku oli erinomainen ilman mitään lisäyksiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti