lauantai 11. helmikuuta 2012

Lohta ja Leipää

Teidän onneksenne menen ensviikonloppuna valokuvauskurssille, jos vaikka oppisin ottaan parempia kuvia :) Ja oon myös huomannu et jokaisella kunnon ruokabloggarilla pitäis aina olla tupsu jotain vihreetä näihin kuviin, mut mä en ookkaan kunnollinen :D

Eilen meillä syötiin uunilohta, kasvis-juustoperunoita ja Mozzarella-pestoleipää.
Tuota pestoleivän ohjetta (suoraan MAKU-lehden kalenterista) on jo ehditty kyselemään, joten tässäpä se:
25gr hiivaa
2 ½ dl vettä
n. 7dl hiivaleipäjauhoja
½ tl suolaa
2rkl rypsiöljyä
Täyte:
n. 1dl pestokastiketta
125gr mozzarellaa
30gr aurinkokuivattuja tomaatteja palasina

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää 2dl jauhoja ja sekoita velliksi. Laita kulho lämpimään vesihauteeseen noin 10 minuutiksi. (itsehän käytin kuivahiivaa, eli hiiva jauhon sekaan ja sit velliks) Kun taikinajuuri kuplii, lisää suola (laitoin KG yrttisuolaa ja KG vegeä reilusti) ja öljy (käytin aurinkokuivattujen tomaattien öljyä). Vaivaa taikinaan jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja sitä on mahdollista kaulia. (Tein yleiskoneella ja jauhoja meni n. 5½-6dl ja ½dl laitoin pellavansiemenrouhetta). Kauli taikina n. 25x30cm levyksi, levitä päälle pesto, mozzarella ja aurinkokuivatut tomaatit (laitoin reilummin kun ohjeessa). Nosta leipärulla voideltuun, 1½ litran vetoiseen leipävuokaan, kohota liinalla peitettynä, lämpimässä paikassa 30min (itse kohotin vähän kauemmin, kun mozzarellaraaste ei ollut ehtinyt kokonaan sulaa ja näin viilensi leipää) Voitele kohonnut leipä vedellä ja paista 200c uunin alimmalla tasolla n. 35min.

Välimeren Uunilohi ja Kasvis-juustoperunat
Lohifileen päälle kokeilin tällä kertaa tuorejuustosekoitusta. En ollut aiemmin tätä tajunnut laittaa tuorejuustoa, mutta sain idean Satun uunilohesta! Aluksi laitoin lohen vuokaan ja ripotin päälle suolaa ja sitruunapippuria, laitan aina leivinpaperin alle, niin nahka ja jämät on helppo heittää siinä roskiin, eikä ne jämähdä vuokaan. Sekoitin Italian Yrtit ja valkosipulituorejuustoa, niitä oli vaan purkinpohjat , joten lisäsin myös vähän maustamatonta tuorejuustoa ja paljon pestokastiketta, sekä mustapippuria. Seos kalan päälle ja vielä viipaloitu tomaatti tuorejuuston päälle ja kala uuniin. Meillä ainakin tykättiin, jos ois ollut niin mustia oliiveja olisin varmaan laittanut lisäksi kalan päälle!

Laitoin uunivuokaan kaupan peruna-sipulisekoitusta, kasvissekoitusta ja purkin ruokakermaa. Maustoin reilulla kädellä mm. KG yrttisuolalla, KG vegellä, Bulgariasta tuodulla mausteseoksella ja KG Rubinolla. Paistoin perunoita folion alla ensin 45min ja sitten lisäsin mozzarellaraasteen, mikä leivän teosta oli jäänyt yli. Sekoitin suurimman osan juustosta perunoihin ja pinnalle jätin vain vähän.

Tänään ei oikein toi teksti tunnu luistavan, mutta eiköhän sieltä seasta ne olennaiset asiat löydä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti