keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Banoffee


Tästä olen lukenut monta kertaa ja luulin sitä hirveän työlääksi ja vaikeaksi! Ostin jo yli puoli vuotta sitten purkin kondensoitua maitoa, mutta se on odottanut tuolla kaapissa tekijäänsä tähän asti!

Pohja:
1/2 pakettia murskattuja Digestive keksejä
n. 75gr sulatettua voita

Murskaa keksit vahvassa pakastepussissa ja kaada sula voi sekaan. Voi ja keksimurut on helppo pyöritellä pussissa sekaisin. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle (kannattaa laittaa leivinpaperi alle) ja laita jääkaappiin.

Täyte:
3 Banaania
1 prk Kondensoitua maitoa valmiiksi keitettynä
1 prk Vispikermaa

Mielenkiinnolla avasin maitopurkin (on siis säilykepurkki) ja varovasti maistettuani totesin että sehän on hyvää. Kondensoitua maitoa myydään myös keittämättömänä ja lukemani mukaan purkkia pitää keittää vesihauteessa monta tuntia, joten helpompi siis ostaa valmiiksi keitetty vaihtoehto! Levitin ''maidon'' (oli todella tahnamaista) keksipohjan päälle ja asettelin viipaloidut banaanit sen päälle. Lopuksi vatkasin kerman ja laitoin sen päälle. Kermasta jätin suosiolla sokerin pois, koska muissa aineissa oli tarpeeksi makeutta. Koristeeksi laitoin Kotigastronomin suklaa-banaaniströsseleitä, joissa muuten on ihan aito banaanin maku!
Kuvassa kakku on vuoassaan, koska otin sen kaverille mukaan. Toinen kuva on jämistä seuraavalta päivältä (strösselit vähän värjänneet yön aikana), mutta siinä näkyy nuo kerrokset. Eli se kondensoitu maito on tuota ruskeaa toffeen näköistä keksipohjasta seuraavana!

1 kommentti: