tiistai 10. tammikuuta 2012

Nachovuoka

Aika vierähtää hujauksessa ja taas on mennyt monta päivää ilman päivityksiä! Mutta nyt ajattelin jakaa viikko sitten tekemäni Nachovuoan. Tämän ruuan ohjeen kaivoin ja muuntelin toissakesänä ystävän polttareihin (ja käytiin muuten respan uunissa se paistamassa, koska vuokramökissä ei ollut luvattua uunia!!). Resepti on siitäkin vielä muuttunut matkanvarrella, enkä oikeastaan ikinä tee tästä(kään) ruuasta kahta kertaa samanlaista versiota! Tämä on myös sellainen ruokalaji joka ei meillä kauaa vanhene :)

Täyte:
1pkt jauhelihaa
1pkt kanasuikaleita
1-2 sipulia
Tacomaustetta
Kotigastronomi Paprikarouhetta
Kotigastronomi Tomaattirouhetta
Ruokakermaa
1/2prk Lidl:n salsakastiketta

Päälle:
Lidl:n lightly salted nacho-lastuja
Lidl:n Juustokastiketta (samaa sarjaa salsakastikkeen kanssa)
Juustoraastetta

Aluksi paistoin sipulit ja jauhelihat, sitten ruskistin kanat ja sekoitin ne jauhelihaan. Lisäsin salsakastikkeen, ruokakerman ja tacomausteen ja jätin hautumaan. Sitten muistin Kotigastronomin tomaatti- ja paprikarouheet ja koska kastike oli hieman liian vetistä, heitin niitäkin sekaan. Nämä kuivarouheet imivätkin hyvin nestettä ja kastikkeesta tuli sopivaa. Myös cheddarjuustoviipaleita meinasin sulattaa kastikkeeseen, kun muistin niiden pyörineen jääkaapissa, mutta mies olikin ottanut ne töihin evääksi!

Sitten laitoin kastikkeen uunivuoan pohjalle ja laitoin pussillisen nachoja päälle. Mielestäni nuo lidlin texmex tuotteet on tosi hyvän makuisia ja niitä onkin melkein aina kaapissa jemmassa! Nachot kannattaa asetella pystyyn, ei kuitenkaan yksitellen vaan itse teen sen kourallinen kerrallaan. Nachojen päälle kaadan purkillisen juustokastiketta ja vielä vähän juustoraastetta. Vuokaa paistetaan 200-225c:ssa niin kauan että juusto ruskistuu. Kuva ei taaskaan ole kovin edustava, mutta jälleen kerran maku paljon parempi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti