sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Iltapalapiirakka


Tänään kokkailin monenmoista, joista tänne ajattelin jakaa herkullisen Pekoni-Kanttarellipiirakan. Kuva tosin ei ole yhtään edukseen, mutta maku oli sitäkin parempi! Oikaisin vähän ja kokeilin ekaa kertaa valmista Myllyn Paras piirakkapohjaa kaupan pakastealtaasta. (Olen muutenkin tosi laiska tekemään mitään taikinoita!!) Pohja oli todella helposti levittyvä (pyöreä muodoltaan) ja hyvänmakuinen, joten käytän sitä siis toistekkin!

Täyte:
1pkt Pekonia
1 sipuli
kantarellejä
1/2 Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
Mustapippuria
Pinnalle juustoraastetta


Ensin pilkoin jäisen pekonin ihan pieneksi, heitin ne pannulle ja paistoin hetken. Sitten lisäsin sipulita ja sienet sekaan. Sienet oli pakastimesta, joten niistä oli jo ennen pakastamista paistettu nesteet ''ulos''. Lopuksi sulatin Koskenlaskijan sekaan ja levitin täytteen pohjan päälle. Pinnalle ripottelin juustoraasteen ja paistoin 200c n. 40-50min. Tosin vähempikin olisi riittänyt, mutta piirakka vähän unohtu uuniin :)

2 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kyllä kokeilla. Namia! Olisko sulla ideaa tuon kantarellin tilalle, kun ei meiltä semmosta löyty pakkasesta?

    VastaaPoista
  2. Jotain muita sieniä tai vaikka lisää sipulia :) Myös paprika voisi toimia!

    VastaaPoista