lauantai 7. tammikuuta 2012

Ristiäisherkkuja 2011

Toisenkin poikamme ristiäiset pidettiin vaarilassa, eli minun kotipaikassani. Poika kastettiin saman pöydän ääressä, missä useampi aiempikin sukupolvi on saanut nimensä!

Tarjolla kahvia ja sen kanssa useita suolaisia ja makeita herkkuja. Ruokaa ei alettu laittaa, mutta koska osa vieraista tuli kauempaa, niin päätettiin tarjota useita eri vaihtoehtoja että jokainen saa varmasti mahansa täyteen!

Suolaisina vaihtehtoina oli:
  • Karjalanpiirakat (kaupan pakastealtaasta)
  • Kinkkupasteijat (myöskin pakastealtaasta)
  • Kalkkuna-paprikapiirakka
  • Kantarellipiirakka
Makeita tarjottavia puolestaan oli:
  • Mokkapikkuleivät (Isomummun tekemiä, taivaallisia kerrospikkuleipiä)
  • Minttusuklaakakku (eli tarkemmin MinttuDominoPätkiskakku chocomumin blogista)
  • Tyrnivalkosuklaakakku (Mummun tekemä, aivan taivaallisen makuinen)
  • Salmiakki-Sitruunakakku (Tämän reseptin keksin omasta päästäni)
Lisäksi pöydässä oli mummun kasvattamaa vesimelonia!

Huono puoleni keittiössä on, etten juuri koskaan saa kahta kertaa samanmakuista ruokaa. Nämäkin herkut on tehty pääasiassa ilman reseptejä. Tässä kuitenkin jonkinlainen hahmotelma Salmiakki-Sitruunakakusta.

Pohja:
Tasangon sitruunakeksejä
Voita
Täyte:
Valion Sitruunarahkaa/ Maustamatonta rahkaa
Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta/ Kuohukermaa
Raastettua sitruunan kuorta
Turkinpippuri crushia
Sitruunamehua
Liivatelehtiä
Koristelu:
Sitruunaa
Turkinpippuri crushia

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan. Sekoita täytteen aineet ja maistele että se on sopivan makuista. Makeutta voi säädellä käyttämällä sitruunarahkan rinnalla tavallista rahkaa ja vaahtoutuvan vaniljakastikkeen tilalla kermaa. Makeutta tulee turkinpippurirouheesta melko paljon. Laita sopiva määrä liivatelehtiä likoamaan (muista että hapan vaatii hieman enemmän liivatetta) ja kiehauta sitruunamehu, purista liivatteet kuiviksi ja sulata ne mehuun. Kaada ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä viileässä yön yli. Omassa koristelussani meni pieleense, että laitoin turkinpippuri crushin liian ajoissa ja se suli. Kakku näyttääkin ihan kamalalta, mutta onneksi maistui hyvältä! Eli sitruunakoristeet voit laittaa aiemmin, mutta laita rouhe juuri ennen tarjoilua.

1 kommentti:

  1. Nam, nam!!! Koskas teillä olikaan seuraavan kerran juhlia? :D Ihana blogi!

    VastaaPoista