maanantai 23. tammikuuta 2012

Pohjaton juustopiirakka

Tämä on sellainen resepti, jonka näin Sikke Sumarin ohjelmassa ja samantien piti lähteä kauppaan! Piirakka on älyttömän helppo ja nopea tehdä. Lisäksi se on tällaiselle laiskalle taikinantekijälle unelma, koska siinä ei ole pohjaa lainkaan. Resepti on käytössäni muuntunut omaan makuun sopivaksi, mutta siitä kannattaa kokeilla erilaisia variaatioita. Kerran kokeiltiin laittaa sekaan paprikaa ja kinkkusuikaleita, mutta se vei mielestämme liikaa juustojen makua!

300gr raejuustoa
4rkl ruokakermaa
3 kananmunaa
6rkl vehnäjauhoja
250gr raastettua juustoa
5cm tuoretta chiliä
persiljaa
suolaa
mustapippuria

Juusto kannattaa valita oman maun mukaan. Ihan kevyitä juustoja ei kannata ottaa, koska ne eivät sula kunnolla. Ei myöskään pelkkää oltermannia, koska se ei ole erityisen voimakasta. Juustoja voi valita myös kahta laatua. Itse pidän voimakkaista, esim Valion Mustista juustoista. Myös polar täyteläinen sopii tähän hyvin. Myös Auraa, Koskenlaskijaa, Mustapekkaa yms. voi kokeilla tähän, itse en ole niitä vielä koittanut!

Raasta juusto ja pilko chili pieneksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Suolaa kannattaa laittaa juustojen suolaisuuden mukaan. Chili maistuu mukavan lempeältä rasvaisten juustojen kanssa, joten sitä ei kannata säikähtää. Jos ei tykkää voimakkaasta, niin chilistä kannattaa ehdottomasti ottaa siemenet pois. Valmista seosta kannattaa maistaa vähän raakana, että siinä on maut kohdallaan. Toki vehnäjauho maistuu siinä vielä raa'alle ja maut vielä uunissa tekeytyy. Laita seos piirakkavuokaan ja paista 180c n. 30min tai kun piirakka näyttää hyvältä.
Niin ja vaikka tässä kuvassa piirakka saattaa näyttää vähän munakasmaiselta, niin kananmunat ei kyllä piirakassa ole ainakaan minun suuhuni maistuneet kertaakaan!

1 kommentti:

  1. Tätä pitää kokeilla! Vaikutti helpolta ja nopealta jos tulee vaikka vieraita. MMM ja herkulliselta :)

    -Miina

    VastaaPoista