perjantai 3. helmikuuta 2012

Vauvamahakakku

Kaivelin välillä vähän arkistoja ja sieltä löytyi tämä vauvamahakakku. Tein sen kesällä 2010 ystävälleni, joka odotti toista poikaansa. Tätä tehdessä kokeilin ensimmäistä kertaa sokerikuorrutteen käyttöä, ja eihän se ihan putkeen mennyt kuten kuvasta näkyy!
Kakkua varten ostin kaupasta valmiit pohjat, niistä sitten leikkailin sopivia ympyröitä. Mahaosio on tehty isoon vatkauskulhoon ja tissit on tehty mariskooleihin. Eli vuoron perään vaan pohjaa, kostuketta ja täytettä. Täytteessä oli muistaakseni mansikoita, vanilla vispiä, rahkaa ja vähän liivatetta että osat pysy kasassa.
Muutaman tunnin annoin osasten hyytyä ja tein sillävälin Kotigastronomin vanilliinikreemin tekeytymään. Sitten kumosin kakut vadille ja päällystin ne kreemillä.
Sitten alkoikin mielenkiintoinen vaihe, eli sokerimassan työstäminen. Sen kauliminenhan onnistuu tomusokerin avulla, mutta ison palan siirtäminen oli ainakin minulle melko haasteellista (hyviä vinkkejä saa jättää kommentteihin)! Osan massasta värjäsin pastaväreillä paidan yläosia varten. Niinkuin kuvasta näkyy, paidan alaosa tuli vähän lautasen yli, niin tarvi tehdä omia viritelmiä. Yhdestä kohtaa paidan yläosa vähän repesi ja ajattelin paikata sitä veteen kostutetulla sormella, huomasin siin sitten, että vettähän ei missään nimessä tule sokerikuorrutteen päälle laittaa, se sulaa :)
Mutta pääasia että kakku oli ihan hyvää, joskin melko kosteaa. Tämä oli elämäni toinen täytekakku, ensimmäinen oli esikoisen 1v kakku, jonka ehkä myös joskus tänne jaan, jos kehtaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti