sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Pasta Carbonara

Ekaa kertaa tehtiin pasta Carbonaraa ihan reseptin mukaan, kun pohdittiin ruokaa ystävän häihin Italia-teemalla. Sinne sitä ei kuitenkaan tehty, mutta muuten se on jäänyt pysyvästi ainakin meidän ruokalistalle!

Tähän versioon tarvit:
spagettia
1 pkt pekonia
1-2 sipulia
1prk ruokakermaa
1 munan keltuainen
mustapippuria reilusti
Grana Padano raastetta (tai parmesania)
suolaa (juuston suolaisuudesta riippuen)
Pilko jäinen pekoni pieneksi silpuksi, laita pannulle paistumaan. Pilko sipulit hienoksi ja lisää ne pekonin joukkoon, kun pekoni on hieman kypsynyt. Paista tämä seos kunnolla rapeaksi.
Laita spagetit kiehumaan suolattuun veteen. Kaada ruokakerma pieneen kulhoon ja sekoita sinne kananmunan keltuainen. Rouhi sekaan reilusti mustapippuria ja raasta maun mukaan juustoa (mitä enemmän, sen parempi!) Kun pasta on kypsää, kaada vesi pois ja lisää hyvin sekoitettu kerma-juustoseos ja pekonipaistos ja sekoita. Annoksen päälle voi raastaa vielä vähän juustoa, nauti heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti