perjantai 27. tammikuuta 2012

Hernari

Siis hernekeitosta ei saa sitten millään kaunista kuvaa, mutta yksi kaverini kommentoi että mieluummin joku kuva kun ei kuvaa ollenkaan!
Halusin jakaa tämän ruuan, koska olen itse joskus kuvitellut että itse tehty hernekeitto on mahdottoman työläs homma, mitä se ei todellakaan ole! Pikaruokaa se ei ole, mutta itse tekovaiheet ovat todella nopeita.
Tätä hernekeittoversiota varten tarvit:

500gr kuivattuja herneitä
Liha tai kasvisliemi jauhetta/kuution
Kotigastronomi porkkanarouhetta
Kotigastronomi sipulirouhetta
Maustepippuria
Valkopippuria
Sinappia
Kotigastronomi Vege aromimaustetta

Laitoin edellisenä päivänä herneet kattilaan likoamaan 2,5 litraan vettä. Seuraavana päivänä otin kattilan hellalle ja laitoin sekaan lihaliemijauhetta (jos haluaa ihan vegeversion, niin silloin laittaa kasvislientä). Annoin herneiden kiehua hiljalleen tunnin, jonka jälkeen lisäsin 3rkl porkkanarouhetta ja 3rkl sipulirouhetta. Noissa KG-tuotteissa 1 rkl vastaa yhtä kokonaista porkkanaa/sipulia. Näistä tuli ihan hyvä ja aito maku, tietysti jos haluaa viimeisen päälle tehdä, niin kuorii ja pilkkoo tuoreet sipulit ja porkkanat! Lisäsin myös vähän mauste- ja valkopippuria ja vege aromimaustetta. Annoin taas porista lähes tunnin ja lopuksi maistelin ja lisäsin n. 4rkl sinappia. Kannattaa maistella ja laittaa sitä sen mukaan mitä oma maku vaati! Itse en niin välitä lihasta tässä keitossa, mutta sekaan voi halutessaan pilkkoa palvikinkkua tai paistaa jauhelihaa.
Keittoa tuli reilusti ja laitoin sitä pari annosta pakkaseen, niin miehen ei tarvi koko viikkoa syödä hernaria töissä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti