perjantai 27. tammikuuta 2012

Tiitin feta-paprikapiiras

Muistan aina ottaa sen kuvan vasta kun puolet on syöty, mutta parempi sekin kun tyhjästä lautasesta :)

Tätä piirakkaa sain maistaa ensimmäistä kertaa kun ystäväni oli tehnyt sitä tyttärensä synttäreille. Oltais syöty varmaan koko piirakka, jos myöhemmin ei olis ollu tulossa lisää vieraita! Mielestäni myös välimeren piirakka sopisi tälle nimeksi, joten jos on Kreikka-teemaillallisia tulossa niin tätä vääntämään! Tällä kertaa olin laiska ja käytin valmispohjaa ihan vaan todetakseni että se ei sovi ollenkaan tähän piirakkaan. Joten tehkää tuo reseptin pohja. Kuvan piirakan oliivit on edelleen kaupassa, kun niitä ei kukaan muistanut sieltä tuoda!

Pohja:
100gr margariinia
2dl vehnäjauhoja
1/2dl vettä
1dl juustoraastetta

Täyte:
150gr fetajuustoa kuutioina
1/2dl mustia oliiviviipaleita
1dl smetanaa (laitoin itse koko purkin)
2 munaa
1 valkosipulinkynsi puristettuna
ripaus valkopippuria
1 vihreä paprika renkaina/puolikkaina

Sekoita pehmeä rasva, jauhot, vesi ja juustoraaste keskenään. Painele taikina vuokaan.
Levitä feta ja oliivit taikinan päälle. Sekoita kulhossa munat, smetana, valkopippuri ja puristettu valkosipulin kynsi, levitä seos fetan ja oliivien päälle. Koristele paprikarenkailla. Paista piirakkaa n. 25min 200c:ssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti